SAIT PERSONAL!!!!

Главная | Регистрация | Вход
Пятница, 2024 Мар 29, 15:51
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
!
KATEGORII
NOUTATI DIN TOATA LUMEA [67]
NOUTATI DIN TOATA LUMEA
NOUTATI MOLDOVA [455]
NOUTATI DIN MOLDOVA
Поиск
CALENDAR
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Главная » 2009 » Май » 31 » Înălţarea Zânei se amână
02:50
Înălţarea Zânei se amână
Înălţarea Zânei se amână
autor: Mariana RAŢĂ

În lipsa „votului de aur”, comuniştii tergiversează alegerea preşedintelui R. Moldova până miercuri, 3 iunie

# „Astăzi este Înălţarea Domnului, o zi a bucuriei şi a împăcării. Nu poate fi o zi a polemicilor şi a declaraţiilor care ar atrage ţara într-o nouă campanie electorală”, a argumentat Maria Postoico, lidera fracţiunii PCRM din Parlament.

# Pozitia Partidului Liberal Democrat din Moldova faţă de alegerile parlamentare anticipate rămâne neschimbată. PLDM nu va participa la şedinţa din 3 iunie. „Amânarea şedinţei parlamentului pe 3 iunie nu trebuie legată de Înălţarea Domnului, ci de teama comuniştilor de a-şi asuma responsabilitatea pentru opt ani de conducere a R. Moldova”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

# Mihai Ghimpu, Liderul Partidului Liberal a spus: „Comuniştii sunt în agonie şi caută în continuare votul care le-ar permite să aleagă un preşedinte comunist”.

# Liderul Alianţei „Moldova Noastră”, Serafim Urechean, a declarat că fiecare parlamentar ales din partea partidului său este liber să voteze cum îi dictează conştiinţa.

Comuniştii au cerut o pauză, pentru că e Ispasul

Procedura de alegere a şefului statului a fost amânată, ieri, cu votul deputaţilor comunişti, pentru data de 3 iunie. Solicitarea de amânare a şedinţei în cadrul căreia urma să fie ales preşedintele republicii a fost făcută de şefa fracţiunii comuniste, Maria Postoico. Deputata şi-a justificat cererea prin faptul că nu ar fi corect ca de Înălţarea Domnului (sărbătorită ieri – n.r.), Parlamentul să discute probleme majore pentru republică. Opoziţia consideră însă că comuniştii au amânat şedinţa pentru că nu au reuşit să găsească „votul lui Iuda”.

Surpriză de Ispas

La începutul şedinţei în plen a Parlamentului, îndată după aprobarea ordinei de zi, preşedintele fracţiunii comuniste, Maria Postoico, a propus să fie luată o pauză până pe data de 3 iunie. „Astăzi e o mare sărbătoare creştină, Înălţarea Domnului, şi nu ar fi corect ca într-o asemenea zi să fie discutate probleme majore pentru ţară şi să fie provocate alegeri anticipate”, şi-a motivat cererea Postoico.
Liderul PLDM, Vlad Filat, a cerut însă respectarea ordinei de zi deja aprobate, pentru că societatea este în aşteptarea unei decizii. Secretarul fracţiunii AMN, Leonid Bujor, a remarcat, la rândul său, că prin solicitarea făcută, Postoico încalcă Regulamentul Parlamentului. Toate aceste observaţii i-au lăsat surzi pe deputaţii comunişti, care au votat unanim amânarea votului.

„Au amânat pentru că se tem”

„Au amânat şedinţa pentru că încă nu au găsit oaia blestemată”, a opinat după şedinţă liderul AMN, Serafim Urechean. „Comuniştii nu se tem de Dumnezeu, ci de responsabilitatea care le revine!”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat. „Opoziţia va rămâne unită”, a afirmat plin de încredere şeful liberalilor, Mihai Ghimpu. Înainte de începerea şedinţei, Urechean anunţa presa că pentru a nu fi considerat autoritar, a decis ca de această dată să nu fie adoptată o decizie a fracţiunii vizavi de modul de participare la vot şi fiecare deputat să procedeze după cum îi va dicta inima şi cugetul.

„Vreau să fiu preşedinte şi voi fi”

Îndată după încheierea şedinţei-fulger, Urechean a mai făcut câteva declaraţii sugestive. Solicitat de presă, Urechean a declarat că a propus PCRM încă în seara zilei de 7 aprilie o coaliţie, cu condiţia retragerii tuturor acuzaţiilor la adresa opoziţiei. Potrivit liderului AMN, propunerea lor de compromis rămâne “în picioare”, aceasta fiind ca PCRM să susţină candidatura, desemnată de opoziţie, la funcţia de şef al statului. Întrebat dacă mai vrea să fie preşedinte, Urechean a răspuns ferm: “Vreau şi în continuare să fiu preşedinte şi voi fi”. Potrivit lui, o altă soluţie de compromis ar fi ca Vladimir Voronin să se retragă din toate funcţiile pe care le exercită şi doar atunci va putea fi iniţiat un dialog.

Pauză pentru „negocieri”

PCRM rămâne însă pe poziţiile vechi şi anunţă că nu-şi va schimba candidaţii (Zinaida Greceanâi şi Andrei Neguţă) la funcţia de preşedinte al ţării, pentru alegerile din 3 iunie. „Din punct de vedere procedural, nu putem face acest lucru”, a membrul PCRM, Mark Tkaciuk. Acelaşi lucru a fost susţinut şi de preşedintele Parlamentului, Vladimir Voronin, care a mai declarat după şedinţa fracţiunii comuniste că “sunt o sută de procente şanse ca preşedintele să fie ales la 3 iunie”."PCRM nu vrea anticipate. Dacă doream acest lucru, procedam exact ca şi la prima încercare de alegere a şefului statului, obţineam 60 de voturi, pentru ca ulterior să dizolvăm Parlamentul şi să anunţăm alegeri anticipate”, a mai spus Voronin. Speakerul a mai adăugat că PCRM nu caută nici un vot şi că în pauza luată până la 3 iunie, “ei vor încerca să-i convingă pe toţi să conştientizeze situaţia”.

Категория: NOUTATI MOLDOVA | Просмотров: 709 | Добавил: iurie81 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
arhiva
foto hazlii prikol ady-vecina ady-astai nunta ka-n povesti ady-surorile ady-astazi beau cu fratii mei Adrian Ursu Jumatate Eu Adrian Ursu & Natalia Barbu Lasa-ma 28 недель спустя / 28 Weeks Later ( 647 miliarde de lei. 15 sekunde inainte de efir : Мальчишник в Вегасе online 17:55 // Taisia Voronin lustruieşte 29 iulie ADRIANURSU-Lamultiani.mp3 ADRIANURSU-Nasule.mp3 AKORD-Unde-idragostea.mp3 ALA MELNICOVA-Cantecul vietii.mp3 ALEXA-Dj-ulPreferat.mp3 în In : România Voronin ALEXA-UndeEsti.mp3 триллер 13 iunie Жанр : Боевик драма Vlad Filat Marian Lupu криминал Traian Băsescu приключения Alb şi negru: Uniunea Europeană non Смотреть (2009) DVDRip Онлайн фильм / Hydra / Road (2009) DVDRip Онлайн / Aa Dekhen Zara a numeroase „perle” A trecut aproape un an de cand Alex 26 iun. Cântăreţul american Michael a deced A.Leahu-Barbatelul meu.mp3 130 de mii de lei pentru confortul // EXCLUSIV: Cea de-a doua expertiz 12:38 // Deponenţii “Investprivatba 10:15 // Un vameş moldovean a renun ieri (foto) 1000 de buletine de vot ascu 10:32 // Chişinăuenii vor verifica actuala campanie electorală a target=blank href=http://pichosti // INTERESANT: CSJ susţine că afirm // Răfuială cu foc de armă la parcu 2009: стертая память / 2009 Lost Me 7 aprilie: aşa cum a fost autor: Ma - a declarat pentru JURNAL tânăra c 19 Iulie 2009 03:43 In 48 de state 19 Iulie 2009 onlain Online acesta // Fermierul care a vărsat lapte pe Смотреть онлайн 7 mln. lei Alegeri „toxice” autor: Marina Liţa PL 2009 (doc) PLDM marţi (2010) Actiune aktiune 120 de zile printre piraţii somalez (2011) online SERIALE MADE IN RUSIA 13 persoane şi-au pierdut viaţa dup 15 august agricultorii s-au pomenit şi astăzi aceasta nu se aplică în toate s 23 august 1939 – 24 august 1944 a Tratatului a avut loc un eveniment de excepţie Vladimir Voronin 5 ani de la tragediadia din Beslan a declarat a declarat într-un interviu acordat a şcol 898 sau 798 lei pentru o Gcal? SA „ adresat recent p 567 mln. persoane 7 aprilie 2009 - 7 octombrie 2009 I această candidatură a fost votată d 55 de persoane au fost rânite de o a ameninţat ieri dimineaţă că o va Alertă cu bombă la Procuratură Vict
Mini chat
200
MP3
STATISTICA

Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг от uCoz