SAIT PERSONAL!!!!

Главная | Регистрация | Вход
Суббота, 2024 Апр 27, 03:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
!
KATEGORII
NOUTATI DIN TOATA LUMEA [67]
NOUTATI DIN TOATA LUMEA
NOUTATI MOLDOVA [455]
NOUTATI DIN MOLDOVA
Поиск
CALENDAR
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Главная » 2009 » Май » 18 » INTERVIU ACORDAT DE CĂTRE AMBASADORUL SUA
03:36
INTERVIU ACORDAT DE CĂTRE AMBASADORUL SUA
INTERVIU ACORDAT DE CĂTRE AMBASADORUL SUA ÎN REPUBLICA MOLDOVA, ASIF CHAUDHRY, AGENŢIEI INFOTAG:
INTERVIU ACORDAT DE CĂTRE AMBASADORUL SUA ÎN REPUBLICA MOLDOVA, ASIF CHAUDHRY, AGENŢIEI INFOTAG:

Dle Ambasador, cum a-ţi comenta Dvs. situaţia creată în Moldova după protestele care au avut loc?

A. În primul rând vreau să spun că noi acordăm o importanţă majoră dreptului oamenilor care trăiesc într-o ţară democratică de a-şi exprima opinia într-un mod paşnic pe care o aleg ei - prin proteste publice, prin intermediul Internetului sau a presei. Cu toate acestea, noi condamnăm violenţa, indiferent de unde vine. Cu privire la evenimentele începând cu ziua de duminică, vreau să spun că autorităţile au acţionat într-un mod reţinut în timp ce demonstraţia în faţa Preşedinţiei şi a Parlamentului a ieşit de sub control şi a adus la prejudicii materiale şi la persoane rănite. Astfel a fost evitată situaţia unor consecinţe şi mai grave. Cu toate aceste, suntem îngrijoraţi de acţiunile autorităţilor moldoveneşti de mai târziu, când protestele au fost reluate într-un mod paşnic. Într-o declaraţie publică pe care am făcut-o, şi în timpul unei discuţii cu opoziţia noi am chemat părţile să se abţină de la acţiuni violente şi să-şi soluţioneze divergenţele pe cale paşnică. În timpul întrevederilor cu reprezentanţii Guvernului, am făcut apel la autorităţi să permită dreptul la libera şi paşnica exprimare de opinii.

Cum aţi comenta acţiunile Guvernului după proteste, în special reţinerea studenţilor şi a jurnaliştilor?

A. Noi suntem îngrijoraţi de măsurile care au fost întreprinse după ce protestele au fost reluate în mod paşnic, şi eu am exprimat această îngrijorare direct în timpul întrevederii cu Preşedintelui Voronin. Noi suntem îngrijoraţi în deosebi de reţinerea jurnaliştilor şi a studenţilor, efectuată fără motive aparente; la fel ne îngrijorează presiunile asupra profesorilor pentru a preveni participarea studenţilor la demonstraţii. Noi am primit plângeri directe de la jurnalişti care ne-au informat despre intimidările la care au fost supuşi. Am văzut reportaje televizate credibile despre cazuri când jurnaliştii şi studenţii au fost reţinuţi şi bătuţi. Astfel de cazuri, precum şi intimidarea jurnaliştilor sau a oricăror altor cetăţeni, nu trebuie să aibă loc într-o democraţie.
Care este părerea Dvs. privitor la afirmaţiile partidelor de opoziţie că rezultatele alegerilor au fost fraudate?

Personal am discutat această chestiune cu Preşedintele Voronin, cu alte persoane oficiale din conducerea Moldovei şi cu liderii celor trei partide de opoziţie. Poziţia noastră este că Guvernul trebuie să asculte plângerile şi să soluţioneze divergenţele într-o atmosferă de cooperare constructivă cu opoziţia. Noi la fel am chemat la o transparenţă totală în ce priveşte rezultatele alegerilor. Decizia Guvernului Moldovei de a permite partidelor de opoziţie să verifice listele alegătorilor şi să recalculeze voturile este un pas binevenit în această direcţie. Noi îndemnăm toţi cetăţenii Moldovei să conlucreze pentru a găsi o cale paşnică şi democratică pentru a ieşi din situaţia creată şi de a mişca ţara înainte.

Категория: NOUTATI MOLDOVA | Просмотров: 654 | Добавил: iurie81 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
arhiva
foto hazlii prikol ady-vecina ady-astai nunta ka-n povesti ady-surorile ady-astazi beau cu fratii mei Adrian Ursu Jumatate Eu Adrian Ursu & Natalia Barbu Lasa-ma 28 недель спустя / 28 Weeks Later ( 647 miliarde de lei. 15 sekunde inainte de efir : Мальчишник в Вегасе online 17:55 // Taisia Voronin lustruieşte 29 iulie ADRIANURSU-Lamultiani.mp3 ADRIANURSU-Nasule.mp3 AKORD-Unde-idragostea.mp3 ALA MELNICOVA-Cantecul vietii.mp3 ALEXA-Dj-ulPreferat.mp3 In în : România Voronin ALEXA-UndeEsti.mp3 триллер 13 iunie Жанр : Боевик драма Vlad Filat Marian Lupu криминал Traian Băsescu приключения Alb şi negru: Uniunea Europeană non Смотреть (2009) DVDRip Онлайн фильм / Hydra / Road (2009) DVDRip Онлайн / Aa Dekhen Zara a numeroase „perle” A trecut aproape un an de cand Alex 26 iun. Cântăreţul american Michael a deced A.Leahu-Barbatelul meu.mp3 130 de mii de lei pentru confortul // EXCLUSIV: Cea de-a doua expertiz 12:38 // Deponenţii “Investprivatba 10:15 // Un vameş moldovean a renun ieri (foto) 1000 de buletine de vot ascu 10:32 // Chişinăuenii vor verifica actuala campanie electorală a target=blank href=http://pichosti // INTERESANT: CSJ susţine că afirm // Răfuială cu foc de armă la parcu 2009: стертая память / 2009 Lost Me 7 aprilie: aşa cum a fost autor: Ma - a declarat pentru JURNAL tânăra c 19 Iulie 2009 03:43 In 48 de state 19 Iulie 2009 onlain Online acesta // Fermierul care a vărsat lapte pe Смотреть онлайн 7 mln. lei Alegeri „toxice” autor: Marina Liţa PL 2009 (doc) PLDM marţi (2010) Actiune aktiune 120 de zile printre piraţii somalez (2011) online SERIALE MADE IN RUSIA 13 persoane şi-au pierdut viaţa dup 15 august agricultorii s-au pomenit şi astăzi aceasta nu se aplică în toate s 23 august 1939 – 24 august 1944 a Tratatului a avut loc un eveniment de excepţie Vladimir Voronin 5 ani de la tragediadia din Beslan a declarat a declarat într-un interviu acordat a şcol 898 sau 798 lei pentru o Gcal? SA „ adresat recent p 567 mln. persoane 7 aprilie 2009 - 7 octombrie 2009 I această candidatură a fost votată d 55 de persoane au fost rânite de o a ameninţat ieri dimineaţă că o va Alertă cu bombă la Procuratură Vict
Mini chat
200
MP3
STATISTICA

Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг от uCoz